Aftrap moestuinseizoen

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de officiele aftrap van het moestuinseizoen bij buurttuin de Gelderse Es! Het mooie lenteweer was vroeg dit jaar, dus we stonden met zijn allen al te trappelen om de tuin in te kunnen. Maar voordat het zo ver was moest er nog het een en ander worden geregeld.

Zo was de watervoorziening die we hadden niet voldoende: bij warm weer, als je veel water nodig hebt, was het water snel op en moesten we met tuinslangen aan de gang. Heel onhandig. Gelukkig krijgen we van de gemeente nu een grondwaterpomp! Deze zal heel binnenkort geplaatst worden.

Ook waren niet alle tuintjes even hoog. Hierdoor was het op sommige plekken eigenlijk te nat om goed te kunnen tuinieren. Van de gemeente hebben we daarom 5 kuub aarde gekregen, zodat de lage plekken konden worden opgehoogd. Ook kregen we van de gemeente 5 kuub compost, zodat de grond weer lekker vruchtbaar wordt.

Toen de aarde en compost er eenmaal was konden we dan eindelijk beginnen. Met alle tuinders kwamen we zaterdag bij elkaar om de tuin eens flink op te kuisen. Bijna iedereen was aanwezig, en de handen werden flink uit de mouwen gestoken! Zo zijn (bijna) alle tuintjes onkruidvrij gemaakt en omgespit of losgewoeld. Daarna hebben we met zijn allen de aarde en de compost verdeeld. Tussendoor was er nog drinken, fruit en lekkers voor iedereen, en na een paar uur zwoegen ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis. De tuintjes liggen er prachtig bij nu, laat het seizoen beginnen!

Natuurlijk zijn er foto’s genomen. Het volledige album kun je bekijken onder het kopje foto’s, maar hier alvast een paar leuke:

DSC_1841

DSC_1868

DSC_1874

DSC_1873

Plaats een reactie